HOME CONCEPT

Het verhaal van Chez Antoinette

Chez_Menu_500x700pix_NEW5

Ruim 50 jaar geleden begon Antoinette op Roggestraat 12 met het uitbaten van de kroeg. Een paar jaar later nam zoon Hans de zaak over. Jarenlang was het onder zijn leiding een succesvolle bodega waar gasten tot in de late uren verbleven. In 1990 besloten Hans en zijn vrouw Lidy in samenwerking met NV Bergkwartier tot uitbreiding naar een restaurant. Vanwege een grote affiniteit met Portugal werd dat de rode draad in het restaurant.

Chez Antoinette staat bekend om een ongedwongen sfeer, een goede keuken en een hoogstaande wijnkaart. Sinds jaar en dag komt er een gevarieerd publiek. Wat begon als een bezoek voor een Ovo met een buitenlands biertje aan de bar, werd al gauw uitgebreid tot verschillende hapjes met een glas wijn. De borrel veranderde in een aperitief en de hapjes in een menu van de Patron.

In 2020 vond er een wisseling van de wacht plaats. Kleinzoon Alain Legel heeft het roer in handen genomen en zijn zinnen gezet op het doortrekken van de lijn die zijn oma ooit inzette. Met het idioom van zijn ouders en grootmoeder in het achterhoofd heeft hij het restaurant volledig gerenoveerd.  Het warme huiskamergevoel van Chez Antoinette is behouden gebleven. Het restaurant ademt Portugal, wat terug te zien is in de menu- en wijnkaart en een frisse nieuwe uitstraling.

Chez_Menu_500x700pix_NEW4
Roggestraat-109136

Portugese klassiekers, eigentijds menu

Chez Antoinette is een restaurant & bodega in het oude centrum van Deventer. Chef Roderick van Saeftinghe en zijn brigade koken er Portugees, met een hedendaagse invulling. In de drie eetzalen kan gedineerd worden. Het menu verandert iedere zes weken aan de hand van het seizoen en de tijdsgeest met behoud van de Portugese klassiekers.

Chez Antoinette heeft een drietal fijne buitenterrassen met uitzicht op het Bergkwartier en de Bergkerk.

Gastheren Alain Legel en Sam Straaten schenken hier bijpassende Portugese wijnen, bieren, sappen en thee.

Daarnaast gaat het assortiment alcoholvrije dranken verder dan een glas water.

Achtergrond-Paralax-new
Chez_Menu_500x700pix_NEW1
Chez_Menu_500x700pix_NEW2
Chez_Menu_500x700pix_NEW3