Skip to main content

Onze kaart is gebaseerd op een viertal pijlers: Portugal, het seizoen, de tijdsgeest en ons immer goede humeur. We serveren een menu dat naar wens is in te delen. Op onze aperitiefkaart staan kleine gerechten om samen met uw tafelgenoten te delen bij het aperitief. Op de menukaart staan verschillende gerechten die u naar wens kunt kiezen als voor-, tussen- of hoofdgerecht.

Aperitivo

In Portugal is het gebruikelijk om iets kleins te bestellen voordat je gaat dineren. Bij Chez Antoinette hebben we daarvoor een speciale aperitiefkaart. Hierop staan wat hapjes zoals vis uit blik met toast, gefrituurde oesterzwamballen of Portugese petiscos. Ook kan de kaart gebruikt worden voor bij de borrel als je iets komt drinken in de Bodega.

In onze producten kunnen verschillende soorten allergenen aanwezig zijn. Heeft u een vraag over de samenstelling van een product? Vraag het ons of klik hier voor de allergeneninformatie van onze gerechten.

Heeft u een voedselallergie of dieetwens? Laat het ons weten. We helpen u graag.

Salgados

BALLEN VAN BRANS (per stuk)

1,50

Oesterzwamballen van Michel Brans

KAASBALLEN (per stuk)

1,00

Old Amsterdam

CROQUETES DE CHOURIÇO (per stuk)

1,00

Chorizokroketjes van Cas Spijkers

Vis uit blik

SARDINES, MAKREEL OF TONIJN

8,50

met Toast

SARDINEPATÉ

4,50

met Toast

Petiscos

AZEITONAS

5

Olijven

QUEIJO MISTURA

6,50

Portugese Kaas van Koeien- en Schapenmelk met toast

LINGUIÇA EM JEREZ

7,50

Portugese Chorizo gestoofd in PX sherry

PIMIENTOS DE PADRÓN

11,00

Milde Groene Pepers uit Galicië

PRESUNTO

11,00

Gedroogde Ham uit Noord Portugal

SALADA DE POLVO

12,50

Octopussalade

CAMARÕES

12,50

Garnalen in Knoflookolie

Voor- of tussengerecht

ASPERGESOEP

9,00

SALADE MET ASPERGE AA

15,00

Oude Jersey Boerenkaas | Mesclun | Granaatappel | Bieslookcrème

COQUILLES MET BUIKSPEK

20,00

Gebakken Coquilles | Zachtgegaard Buikspek | Bloemkoolcrème | Saus van Tau Sie, Steranijs & Deventer Koek

TANTE JULIANA'S SAMBALVIS

15,00

Kabeljauw | Rijst | Ingelegde Komkommer | Frispittige Sambal op basis van Tamarinde, Sjalot, Tomaat en Trassi

Hoofd- of tussengerecht

BACALHAU À BRÁS

25,00

Klipvis | Ei | Ui | Aardappel | Koriander | Ingelegde Komkommer | Zwarte Olijven

KABELJAUW

27,00

Gebakken Verse Kabeljauw | Jasmijnrijst | Courgette | Linzen met Mosterd | Salsa Verde

ARROZ DE PATO

27,00

Gestoofde Eendenbout | Jasmijnrijst | Chouriço| Mizuna

AIPO-RÁBANO

24,00

In Zoutkorst gegaarde Knolselderij | Bundelzwam | Puree van Knolselderij | Saus van Miso | Krokante Knolselderij | Bieslookolie | Hazelnoot

FEIJOADA

24,00

Zwarte Bonen | Boterbonen | Kikkererwten | Zure Room | Artisjokhart | Koekje van Tomaat | Jasmijnrijst | Geroosterde Maïs

CHAPINHA

28,00

Kortgebakken Flat Iron Steak | Aardappel-Shiitakepuree | Paksoi | Champignons | Saus van Rode Wijn & Port

Dessert

TORTA DE QUEIJO

9,00

Gebakken Cheesecake | Aardbei | Koekkruim | Slagroom

TORTA DE CHOCOLATE

9,00

Chocoladetaart | Karamel | Sinaasappel | Slagroom

SORBETIJS

8,00

Kersen | Gekarameliseerde Walnoot | Slagroom

DIVERSE KAZEN

13,00

Uit Portugal, Frankrijk en Nederland

Wijnkaart

Onze wijnkaart staat bol van heerlijke Portugese wijnen. Van aperitieven tot frisse witte en rode Vinho Verdes, tot volle en houtgelagerde wijnen, porten en aguardentes. Wij staan klaar om je van advies te voorzien.
Bent u benieuwd naar welke wijnen wij serveren, bekijk dan onze volledige wijnkaart.

De aanbevelingen van Sam

Onze sommelier Sam Straaten beveelt enkele wijnen bij onze gerechten aan.

Bubbel

BAIRRADA, CHAVE D’OIRO Espumante

Een bubbel is altijd een goed begin van een diner. Het is fris, licht en feestelijk. Deze bubbel komt uit Bairrada, een gebied rondom de stad Coimbra.

Wit

VINHO VERDE, DEU LA DEU, ALVARINHO

De meest bekende wijnstreek van Portugal is de Vinho Verde, in het noorden van het land. Voor het maken van witte wijn zijn er 2 druiven veel aangeplant; Loureiro en Alvarinho. Deze wijn van 100% Alvarinho is fris, licht, mineraal en vol fruit. Een goede wijn voor in het begin van het diner of voor zomaar.

VINHO VERDE, APHROS LOUREIRO

Die andere druif, Loureiro, zorgt voor iets minder strakke wijnen. Nog steeds fris en mineraal, maar dit keer ronder en rijker. Vaak groeit Loureiro ook iets verder het land in, waar het net een tikkeltje warmer is. Meer suiker dus. Bomvol fruit met een lange afdronk.

ALENTEJO, MALHADINHA, ANTAO VAZ DA PECEGUINA

Een van mijn favoriete druivenrassen, Antao Vaz, is het Portugese equivalent van Chardonnay. Inheems voor de snikhete Alentejo regio geeft deze druif veel fruit, rijkdom en blijft ‘ie fruitig en fris zonder houtrijping.

DAO, NIEPOORT, CONCISO

Spot-on. Zo heeft Dirk Niepoort de wijn genoemd. Gemaakt van voornamelijk Encruzado, Bical en Malvasia en nog wat lokale rassen van zeer oude ranken met een houtrijping van 20 maanden in Barriques komt deze wijn eigenlijk niks tekort. Fruit, crispy en vanille tonen die ‘m spierballen geven.

DOURO, LUIS SEABRA, XISTO CRU

Zo af en toe proeven we een wijn die écht spectaculair is. Gemaakt van een aantal druivenrassen vergist de wijn in houten vaten ongeveer een jaar. Deze wijn houdt zich met gemak staande naast grote Bourgognes. Grand Cru uit de Douro.

Rosé

VINHO D.O.P. MADEIRENSE, ROSÉ DOS VILLOES, TINTA NEGRA

Op Madeira maken ze vooral de gelijknamige versterkte wijn en wordt er maar mondjesmaat ‘gewone’ wijn gemaakt. Deze rosé is dus zeldzaam. Gemaakt van Tinta Negra. Knalroze van kleur en vol van smaak zodat deze wijn goed past bij bijvoorbeeld vette vis.

Rood

VINHO VERDE, SOALHEIRO, OPPACO

Dat er naast witte wijn uit de Vinho Verde ook rode wijn wordt gemaakt klinkt eigenlijk heel logisch maar is voor de meeste mensen toch wat minder bekend. Onbekend maakt vaak onbemind en eigenlijk is dat zonde. Als kennismaking met rode Vinho Verde is Oppaco een zeer goede wijn.

BAIRRADA, NIEPOORT, LAGAR DE BAIXO

Gelegen midden in een woonwijk ergens in de Bairrada, waar je eigenlijk geen wijngaard verwacht, ligt Quinta de Baixo. Omgeven door wijngaarden waar vooral Baga is aangeplant met in de kelder een plek om van die druiven wijn te maken. Baga geeft lichte, soepele en elegante wijnen en wordt vaak vergeleken met met Nebbiolo en Pinot Noir. Sappig rood fruit.

DOURO, QUINTA DE VALE MEAO, MEANDRO

Langs de rivier de Douro, ten oosten van Porto, staan druiven op steile hellingen aangeplant. Van oudsher om Port van te maken, sinds een jaar of veertig ook voor ‘gewone’, onversterkte wijn. Na het met de hand plukken van de druiven, worden de druiven geheel volgens traditie met de voeten getreden om vervolgens 2 tot 3 jaar in eikenhouten vaten te rijpen.

SETÚBAL, QUINTA DO PILOTO, CASTELAO RESERVA

Castelao, ook wel bekend als Periquita (parkiet) is een druif die voornamelijk op het Setúbal schiereiland is aangeplant. Op de zandgrond en in de warme zon voelt deze druif zich senang. Vol rood en zwart fruit is dit een glas wijn die goed past bij stoofgerechten.